ГоловнаСуспільствоВійна

Геращенко: Наказ на обстріл житлових кварталів Донецька надійшов з Москви

Росія вимагала обов'язкової загибелі мирного населення, вважає радник

Геращенко: Наказ на обстріл житлових кварталів Донецька надійшов з Москви
Фото: nfront.org.ua

Радник міністра МВС, народний депутат Антон Геращенко вважає, що бойовики розстріляли тролейбус із людьми в Донецьку за указом з Москви. Таку версію політик виклав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"З Центру в Москві надійшов наказ на обстріл з міномета житлових кварталів Донецька з обов'язковою умовою - загибель мирних жителів, бажано в прив'язці до громадського транспорту за аналогією попередніх злодіянь з розстрілом із Градів пасажирського автобуса у Волновасі. Виконавці можуть чесно рапортувати Путіну, що його завдання зі знищення мирних жителів виконано беззаперечно і точно", - написав Геращенко.

На думку політика, бойовики хотіли максимально використовувати "піар-ефект" від захоплення в полон українських військових.

"Полон, що відбувся внаслідок поганих погодних умов і, можливо, помилок командування, не справив належного піар-ефекту.

Особливо очевидними проблеми з недостатнім піар-забезпеченням полону кіборгів стали після вчорашнього провального репортажу LifeNews, на якому два поранені українські кіборги гідно і без тіні страху відповідали на запитання пропагандонського журналіста", - написав Геращенко.

Нагадаємо, сьогодні вночі бойовики відтіснили українських військових з руїн Донецького аеропорту. При цьому близько 20 "кіборгів" потрапили в полон до терористів.

Пізніше від влучення снаряда у тролейбус загинули вісім мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram