ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики стягують бронетехніку впритул до українських позицій

Ситуація в зоні АТО залишається вкрай складною

Бойовики стягують бронетехніку впритул до українських позицій
Архивное фото
Фото: usman_sesno/instagram

У зоні бойових дій на сході України спостерігають вкрай складну ситуацію: бойовики перегруповують сили і стягують бронетехніку впритул до українських військових. Про це повідомив керівник групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуку.

Бойовики пересувають основні сили ближче до лінії розмежування в районі Донецька.

"Зафіксовано переміщення з південних у західні райони н.п. Донецьк піхотних підрозділів і до 15 од. бронетехніки (включаючи 7 танків). Одночасно зафіксовано переміщення з південних районів Донецька в бік н.п. Докучаївськ посиленої танкової роти", - сказано в повідомленні.

За даними групи Тимчука, на ділянці Піски-Авдіївка бойовики мають щонайменше 10 танків і 8 броньованих машин, які прибули для "поповнення втрат" у попередніх боях. Також у Донецьк прибуло поповнення - близько 300 бойовиків.

На позиціях терористів під Макіївкою розгорнуто підрозділ РСЗВ "Смерч". Завдання підрозділу - вогнева підтримка терористів на донецькому напрямку, повідомляє Тимчук.

Наростає динаміка боїв у районі Горлівки - бойовики обстрілюють українські позиції з артилерії, мирне населення масово покидає місто й околиці.

У районах Алчевська та Первомайська також організовують бойові групи і стягують озброєння. "Зараз через Алчевськ триває перекидання бойової техніки і живої сили російсько-терористичних військ - протягом останньої доби зафіксовано переміщення не менш ніж 30 одиниць техніки (включаючи до 10 танків, 15 ББМ, спеціальний автотранспорт)", - написав Тимчук.

Артилерія бойовиків поблизу Стаханова веде масовані обстріли позицій українських військ на Дебальцевському плацдармі. На південь від Стаханова спостерігають скупчення бронетехніки (близько 20 одиниць, включаючи щонайменше 7 танків).

Нагадаємо, в ніч проти 22 січня стало відомо, що сили АТО вийшли з Донецького аеропорту після 242 днів оборони об'єкта. Згодом у Міноборони повідомили про 10 загиблих і 16 полонених захисників аеропорту.

За останніми даними, аеропорт перебував під вогневим контролем ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram