ГоловнаСуспільствоВійна

Пашинський: введення воєнного стану не дасть жодних плюсів

"Ми не отримаємо ні танків, ні артилерії, ні нових солдатів, нічого"

Пашинський: введення воєнного стану не дасть жодних плюсів
Фото: Макс Левин

Введення воєнного стану, як і загальна мобілізація, доцільне, тільки якщо Росія почне широкомасштабну континентальну війну.

Про це заявив депутат від фракції "Народний фронт", голова комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський в ефірі "1+1".

"На сьогодні введення воєнного стану, з погляду тактики, наприклад, під аеропортом Донецька чи Дебальцевого, нам ніяких плюсів не дає. Від того, що ми введемо воєнний стан, ми не отримаємо ні танків, ні артилерії, ні нових солдатів, нічого. Що ми втратимо? Очевидно, що якась частина населення буде в паніці, у нас будуть фінансові проблеми, ми розбалансуємо нашу систему. Я думаю, присутній тут колега з МЗС більш докладно пояснить, якими проблемами з МВФ це загрожує", - заявив він.

На його думку, зараз потрібно вирішувати проблеми української армії, передусім провести технічне оснащення і мобілізацію-демобілізацію. "Сьогодні ми чуємо багато докорів, що в нас армія 200 тисяч осіб, яка не може впоратися. Але це не зовсім так - деякі частини зовсім неукомплектовані, у частин протиповітряної оборони, які є, - техніка 60-х років... Про це можна багато говорити, тому що це мій профіль. Але якщо говорити в державному контексті - ми всі повинні мобілізуватися, щоб виправити ситуацію", - сказав Пашинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram