ГоловнаСуспільствоВійна

У донецькому "параді полонених" знайшли ознаки постановки

А коментувати розстріл зупинки пустили "перевірених" людей

Подивитися на полонених українських військових у Донецьку вийшла невелика кількість донеччан, пише донецький блогер pauluskp.

У сюжетах російських журналістів здавалося, що полонених зараз роздере неосяжний натовп, пише він. Але насправді, як видно на відео, знятому на площі Бакинських комісарів в Куйбишевському районі Донецька, подивитися на полонених прийшла невелика кількість людей.

При цьому блогер зазначає, що ватажок ДНР Олександр Захарченко перед парадом анонсував привезення родичів загиблих під час артобстрілів.

Крім того, журналісти "Громадського телебачення Донбасу" дійшли до висновку, що російським телеканалам коментували обстріл автобусної зупинки в Донецьку "перевірені активісти ДНР, які нібито випадково проходили поруч".

Блогер також нагадує, що на цю зупинку привезли українського офіцера, який на момент обстрілу вже перебував у полоні.

"3-4 людини спробували його побити, після чого бойовики посадили полоненого в автомобіль з російськими номерами і відвезли. Все це знімали російські телеканали, створюючи картинку всенародної ненависті до українців", - зазначає він.

"Я теж з Донбасу - і мені не соромно. Я знаю, що люди, які залишилися в місті, чекають українську армію і ненавидять окупантів. Я бачу, що ганебна спроба принизити українських солдатів нібито масовою ненавистю до них - з тріском провалилася", - резюмував блогер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram