ГоловнаСуспільствоВійна

Актриса з ролика про "розіп'ятого хлопчика" знялася в сюжеті біля обстріляного тролейбуса в Донецьку

Галину Пишняк російські спецслужби використовували щонайменше в трьох інформаційних провокаціях

Актрису Галину Пишняк, яка розповідала російським телеканалам про розіп'ятого хлопчика в Слов'янську, помітили в Донецьку на обстріляній тролейбусній зупинці, де загинули мирні жителі.

У Донецьку вона зображала продавщицю найближчого до зупинки магазину, свідка обстрілу, пише у Facebook росіянин Андрій Шипілов. Він також зазначив, що схожа на неї жінка раніше зображувала жертву обстрілу автобуса у Волновасі.

Нагадаємо, за повідомленням "Громадського Телебачення Донеччини", найактивніше для камер західних і російських ЗМІ коментарі роздавали прихильники сепаратистських організацій, які називали себе "звичайними донеччанами", проте брали участь у незаконних мітингах у 2014 році на підтримку від'єднання Донбасу від України. Крім того, судячи з фотографій однієї з учасниць-коментаторів, вона брала участь у так званих "референдумі" і "виборах" у Донецьку.

На відео, де одна з прихильниць "ДНР" коментує обстріл зупинки в Донецьку, видно, що після коментаря її поцілував кореспондент російського телеканалу Грем Філліпс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram