ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість загиблих унаслідок теракту в Маріуполі сягнула 29 людей (ОНОВЛЕНО)

Жителів "Східного" евакуюють у центральні райони

 Кількість загиблих унаслідок теракту в Маріуполі сягнула 29 людей (ОНОВЛЕНО)
Фото: EPA/UPG

Унаслідок теракту сьогодні в Маріуполі загинули 29 людей. Про це повідомив міський голова Юрій Хотлубей на нараді, передає кореспондент LB.ua.

До цього про загибель 27 осіб і поранення 97 повідомив секретар Маріупольської міськради Андрій Федай на сторінці у фейсбуці.

"Уже 27 загиблих (двоє діток), 97 поранених (5 дітей). Є дуже важкі. Центр допомоги - церква", - написав чиновник.

Годину тому в місті пройшов траурний мітинг - близько 100 осіб зібралися в центрі Маріуполя, щоб вшанувати пам'ять загиблих від обстрілу городян.

Для охочих виїхати з МКР "Східний" у місті організовано пункт збору людей, для подальшого перевезення в центральні райони міста, повідомили 0629 у міськраді. Пункт збору розташовуватиметься в районі ринку "Денис".

Раніше Юрій Хотлубей заявив, що місто готове розселити людей, чиї будинки постраждали внаслідок обстрілу.

Аварійно-водолазна служба міської ради спільно з Маріупольським управлінням МНС зараз встановлюють намет на перетині вулиці Олімпійської та Транспортної (ринок "Денис"). Там буде організовано пункт надання допомоги тим людям, які залишилися без даху над головою.

У пункт допомоги терміново потрібні волонтери на цілодобове чергування в цьому наметі. Записатися можна за телефоном 33-33-13.

Раніше обстріл Маріуполя було кваліфіковано як теракт. Прокуратурою Донецької області контролюється хід досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст. 258 Кримінального Кодексу України (Терористичний акт).

Нагадаємо, Яценюк зібрав екстрену нараду силовиків з приводу ситуації в Маріуполі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram