ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко скликав на неділю засідання РНБО (оновлено)

Обстріл Маріуполя обговорять на Радбезі України

Порошенко скликав на неділю засідання РНБО (оновлено)
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко скликав на неділю засідання Ради національної безпеки і оборони.

Про це йдеться в його заяві, присвяченій обстрілу бойовиками житлових районів Маріуполя.

"Я дав доручення терміново скликати завтра засідання РНБОУ для розробки і впровадження додаткових дієвих кроків у зв'язку зі стрімким погіршенням ситуації на Сході", - сказано в ній.

"Криваве вбивство проросійськими терористами десятків мирних людей і поранення майже ста мирних жителів Маріуполя - не просто терористичний акт. Це злочин проти людяності, підсудний Гаазькому трибуналу. Відкривши прицільний вогонь по житлових кварталах Маріуполя, бойовики продовжили чергу терористичних актів, серед яких тільки за останні дні - розстріл пасажирського автобуса під Волновахою, убивство людей на зупинці й у тролейбусі в Донецьку, вогонь по житлових кварталах багатьох міст і сіл", - наголосив Порошенко.

За його словами, він устиг обговорити цей напад у Саудівській Аравії, куди з'їхалися світові лідери на похорон короля.

"Цивілізовані країни повинні ще більше об'єднати зусилля і зупинити розповзання терористичної загрози. Так звані «ДНР» і «ЛНР» слід визнати терористичними організаціями. Час називати на ім'я і їхніх покровителів. Будь-яка допомога бойовикам, постачання зброї, техніки і добре тренованої живої сили - хіба це не є підтримкою тероризму, наочної для всього світу?" - заявив Порошенко.

Нагадаємо, що в суботу вранці бойовики обстріляли із систем залпового вогню житлові райони на сході Маріуполя. Кількість постраждалих і вбитих мирних громадян постійно уточнюється, за останніми даними, загинули близько 30 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram