ГоловнаСуспільствоВійна

Мешканці Щастя масово залишають місто

Через пошкодження центрального колектора все місто залишилося без тепла

Мешканці Щастя масово залишають місто
Фото: uapress.info

В результаті одного з учорашніх обстрілів Щастя пошкоджено центральний колектор, що подає тепло в житлові будинки. Місто залишилося без тепла, жителі масово виїжджають з населеного пункту.

Як повідомляє прес-служба Луганського губернатора Геннадія Москаля, під час ремонту стався новий обстріл, осколками з мінометної міни поранені двоє працівників теплокомуненерго (чоловік і жінка).

Відновити теплопостачання через обстріли не вдалося, протягом ночі в Щасті було близько 15 градусів морозу, і центральна система опалення замерзла. Зараз ремонтники розморожують систему по окремих будинках і намагаються подати тепло. Працівників ремонтних бригад не вистачає, оскільки люди масово виїжджають із міста на безпечні території.

За даними обладміністрації, в місті залишилося близько 5 тис. населення з 12.

"Теплоелектростанція працює, однак внаслідок одного з вчорашнього обстрілів серйозно пошкоджена лінія електропередач, що веде до Новоайдар. П'ять населених пунктів поблизу Щастя знеструмлені, відновити подачу світла можна буде тільки з понеділка, оскільки необхідний підйомний кран і вишка", - повідомив Москаль.

Станом на 11 годину ранку неділі губернатор констатує деяке затишшя - обстріли не припинилися, але істотно зменшилися.

Напередодні Луганську область обстріляли 44 рази з артилерії, "Градів" і мінометів. У Троїцькому через вибух міни загинув 58-річний чоловік. Ще одна смерть зафіксована в Попасній: осколками "Граду" убитий 50-річний мирний житель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram