ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ виклала визнання навідника обстрілу Маріуполя

Колишній даішник "здавав" координати українських позицій за допомогою Google

Служба безпеки України виклала на своєму Youtube-каналі відеозапис зізнання маріупольця Валерія Кірсанова, якого підозрюють у причетності до обстрілу Маріуполя 24 січня.

"Я, Кірсанов Валерій Сергійович, житель міста Маріуполя, 1975 року народження, приблизно шість років тому познайомився з Пономаренком Сергієм Леонідовичем. На цей момент Пономаренко є командиром 1-ї Слов'янської роти армії Новоросії. Позивний - Терорист. Я знав, що він воює на боці ДНР, але все одно підтримував із ним зв'язок. У підпорядкуванні Терориста є піхота, розвідка й артилерія. Приблизно місяць тому мені подзвонив Пономаренко і попросив у разі виникнення якихось питань дзвонити людині з позивним Пепел", - заявив чоловік на відео.

Близько двох тижнів тому Пепел попросив у Кірсанова координати скупчення ЗСУ. До кінця 2014 року затриманий працював у ДАІ і візуально знав райони, де перебувають військові. Точні координати позицій він дізнавався за допомогою програми Google Earth.

"Про блокпост на Таганрозькій я давав координати позавчора в СМС. Їх мали відпрацювати вночі, але відпрацювали вранці, орієнтовно годині о 8. Я поїхав подивитися, що там сталося, і сказав, що вони схибили на 1 кілометр", - заявив Кірсанов.

За його словами, Пепел - офіцер російської армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram