ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала прихильницю терористів, яка прикидалася волонтером

Жінка збирала інформацію про сили АТО у Харківській області

СБУ затримала прихильницю терористів, яка прикидалася волонтером
Архивно фото
Фото: www.donetskiy.org

Служба безпеки України затримала мешканку Харківської області, підозрювану у передачі терористам даних про розташування сил антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"СБУ затримала громадянку України, яка видавала себе за волонтера і під цим прикриттям цинічно здійснювала протиправну діяльність на підтримку терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", - сказано в повідомленні.

24-річна мешканка Харківської області проникла у волонтерську спільноту для отримання інформації про місця дислокації українських військових. Жінка відвідувала місця дислокації сил АТО, де робила приховану фото- і відеозйомку військової техніки, позицій особового складу, об'єктів життєзабезпечення.

Зібрану інформацію підозрювана передавала ватажкам бандформувань, які використовували відомості для обстрілів сил АТО, організації диверсій у мирних містах.

Затримана також адмініструвала кілька груп сепаратистського спрямування у соціальних мережах, де схвалювала діяльність терористів, викривляла інформацію про АТО. Через спільноти у соцмережах злочинниця збирала кошти для бойовиків, організовувала придбання для них технічних засобів і камуфляжного одягу, вербувала людей у незаконні збройні формування.

Її затримали контррозвідники СБУ під час виконання чергової вказівки терористів - зйомки на мобільний телефон місця тимчасової дислокації військової бронетехніки. У пам'яті телефону виявлено електронні адреси, на які спільниця терористів відправляла відзняті кадри.

Під час обшуку у квартирі затриманої вилучено бойову гранату, матеріали прихованої відеозйомки, мікрофон далекої дії, агітаційні матеріали антиукраїнського змісту.

Затриманій оголошено про підозру у скоєнні злочину за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Нагадаємо, СБУ затримала коректувальника вогню під час обстрілу бойовиками Маріуполя. Координати житлового району артилерії бойовиків передав житель міста, колишній співробітник правоохоронних органів Валерій Кірсанов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram