ГоловнаСуспільствоВійна

Бронежилети, каски, рації замовлено МО в достатній кількості, - волонтери

Цю амуніцію не потрібно купувати за волонтерські гроші, на відміну від тепловізорів

Бронежилети, каски, рації замовлено МО в достатній кількості, - волонтери
Волонтеры на пресс-конференции
Фото: Нелли Вернер

Найближчим часом оприлюднять список амуніції, яку не потрібно замовляти у волонтерів, оскільки вона є або найближчим часом з'явиться на складах Міністерства оборони.

Про це повідомив представник ініціативи "Воїни добра" і волонтерської групи "Мега-Поліграф" Олег Свірко на спільній прес-конференції волонтерів у Києві.

"Ми постараємося найближчим часом скласти перелік тих предметів першої необхідності, які не треба купувати волонтерам.

Усі в країні мають знати, що не треба купувати бронежилети, не треба купувати каски, не треба купувати рації. Тому що на складах Міноборони це все є в достатній кількості", - сказав Свірко.

Волонтери створять єдиний координаційний штаб і відкриють єдину "гарячу лінію" для обробки заявок від військових.

"Нехай командир зробить заявку на склад, а ми через наш "Волонтерський десант" протиснемо, щоб ця заявка була виконана. Так ми заощадимо кошти, які можна витратити на те, що не може купити МО", - зазначив Свірко.

За словами волонтерів, міністерство замовило великі обсяги вищевказаної амуніції, і частково вона вже надійшла на склади МО, а частково знаходиться на складах постачальників. За той час, поки мобілізовані вчитимуться на тренувальних базах, про їх оснащення подбають.

"Каски і бронежилети у них з'являться, нехай навіть будуть якісь затримки. Нехай вони з'являться на тиждень, на два пізніше. Тепловізорів держава поки не має наміру давати. Крапка", - сказав координатор проекту "Повернись живим" Віталій Дейнега.

"Це ілюзія що бронежилет і каска - панацея від усього. Дуже багато у нас втрат, по-перше, ночами, далі - через артилерію", - зазначив волонтер.

Нагадаємо, волонтери просять допомогти з оплатою великої партії тепловізорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram