ГоловнаСуспільствоВійна

Журналісти показали секретну тренувальну базу бойовиків у Петербурзі

В обладнаному підвалі багатоквартирного будинку відбуваються заняття з бойової акробатики, ближнього і ножового бою, а в сусідньому приміщенні є тир

"Російська служба BBC" показала секретну тренувальну базу в Санкт-Петербурзі, де проходять початкову військову підготовку бойовики, яких потім відправляють воювати у східну Україну.

Фільм було опубліковано на YouTube вчора ввечері, 27 січня.

База, яка належить "Русскому имперскому движению", нібито розташована у підвалі багатоквартирного будинку на околиці Петербурга. Точну адресу не називають, проте у співтоваристві "РИД" у "ВКонтакте" є адреса, за якою рекомендується звертатися, щоб "допомогти росіянам Новоросії" - Санкт-Петербург, вул. Дрезденська, буд.20 (військово-спортивний клуб "Резерв", м. Удєльная), зазначає видання Slon.

"Російська служба BBC" зазначає, до них жодному журналісту не вдавалося здійснити зйомку на території тренувальної бази, хоча безпосередньо заняття їм знімати заборонили.

Один із так званих "добровольців", який назвався Русланом Стародубовим, каже, що тут відбуваються заняття з бойової акробатики, ближнього і ножового бою, а в сусідньому приміщенні є тир.

Фото: Скриншот видео

"Ми не отримуємо підтримки, але нам, скажімо так, не заважають працювати. Не дають робити дуже багато чого, тому що якщо ми організуємося як організація - у нас буде присяга, буде статут - нас можна буде звинуватити в екстремізмі", - розповів Стародубов про стосунки з місцевою владою.

Далі в документальному фільмі події відбуваються на окупованій бойовиками території Донбасу, де бойовики відкрито заявляють про те, що вони росіяни, і один з них навіть демонструє паспорт.

"Громадяни Росії залучені тут у всі сфери життя. Вони не тільки воюють на боці "ополченців" і захищають їх, а й намагаються надати їм видимість законності", - каже кореспондент.

Раніше голова постійного представництва України при ООН Юрій Сергєєв під час виступу на засіданні Радбезу ООН заявив про присутність 12 тис. російських солдатів на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram