ГоловнаСуспільствоВійна

Українська розвідка підтвердила, що обстріл в Донецьку скоїли росіяни

Напередодні бойовики ДНР затримали винуватих в обстрілі

Українська розвідка підтвердила, що обстріл в Донецьку скоїли росіяни
Фото: EPA/UPG

Бойовики ДНР заявили про затримання трьох громадян Росії, які обстріляли з міномета зупинку громадського транспорту в Донецьку. Про це з посиланням на російські ЗМІ заявив народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуку.

"І ось вчора ДНР затримала групу з трьох осіб, яких підозрюють у цьому теракті проти жителів Донецька. Увага - всі троє - громадяни і жителі Росії! Ця інформація перепровірена нашою розвідкою і підтверджується", - написав Геращенко.

Він підтвердив, що громадяни Росії влаштували в Донецьку теракт.

"Тепер самій ДНР потрібно з'ясувати, хто і навіщо їх заслав до Донецька вбити 13 ні в чому невинних людей і скинути це все на українську армію. Якщо, звичайно, слідчі і кати ДНР устигнуть це з'ясувати до команди кураторів із Москви відпустити затриманих, які, радше за все, є диверсантами ГРУ, кинутими для розпалювання ненависті проти України ціною організації вбивства мирних жителів Донецька", - вважає політик.

Геращенко також висловив надію на те, що в лавах ДНР знайдеться хоч одна людина, яка наважиться опублікувати відеозапис допиту затриманих.

Нагадаємо, 22 січня в Донецьку під час обстрілу тролейбуса загинули 9 осіб. Бойовики звинуватили в обстрілі українських військових, проте сліди на місці події доводять, що обстріл здійснено з міномета в межах міста, яке перебуває під контролем бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram