ГоловнаСуспільствоВійна

Батальйон "Айдар" розформовано, - комбат

Бійці мають намір пікетувати Міноборони

Батальйон "Айдар" розформовано, - комбат
Фото: www.hromadske.tv

24-й окремий штурмовий батальйон "Айдар" Сухопутних військ Збройних сил України, який офіційно підпорядкований Міністерству оборони і діє в Луганській області у складі підрозділів АТО, розформовано.

Про це повідомив командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук, передає "Апостроф".

"Батальйон уже розформували три дні тому. За документами вже батальйону не існує. При цьому міністр оборони і начальник Генштабу кажуть, що вони такий наказ не підписували. Але на передову вже прийшли документи про те, що такого підрозділу не існує, і печатка нового підрозділу. Ми будемо пікетувати Міноборони для того, щоб батальйон продовжив існувати і захищати цілісність України", - сказав він.

Торік у грудні начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявляв, що до кінця 2014 року батальйон "Айдар" має бути реорганізований.

За словами начальника Генштабу ЗСУ, була проблема обліку особового складу, оскільки штатна чисельність та фактична наявність не збігаються. Міноборони проводило в батальйоні низку заходів, які мали дозволити до кінця минулого року завершити реорганізацію.

Батальйон "Айдар" відомий як один з найперших добровольчих батальйонів, які вирушили воювати на схід України. У складі Міноборони брали участь у боях за територіальну цілісність України. Командир "Айдару" Сергій Мельничук став народним депутатом України (Радикальна партія Ляшка).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram