ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ фіксує військову техніку на підконтрольній бойовикам території

Танки і бойові машини піхоти бачили на околицях Харцизька, Донецька та Макіївки

ОБСЄ фіксує військову техніку на підконтрольній бойовикам території

Спеціальна моніторингова місія Організації безпеки і співробітництва в Європі зафіксувала рух військових транспортних засобів без розпізнавальних знаків на підконтрольній бойовикам ДНР території.

Про це йдеться у звіті місії, повідомляє УНІАН.

Зокрема, в Донецьку 28 січня спостерігачі зафіксували одну бойову машину піхоти (БМП-2), розміщену в густонаселеному районі в центрі міста. Одночасно місія бачила рух семи зелених вантажівок типу "КамАЗ" і "Урал", які прямували на південь від центру Донецька. Того самого дня місія зафіксувала ще 13 зелених вантажівок типу "Урал", які також прямували на південь від міського центру.

Крім того, спостерігачі бачили на околицях Харцизька (25 км на схід від Донецька, місто підконтрольне "ДНР"), поряд із дорогою H21, припарковану колону з п'яти танків Т-72, які прямували на схід, а також ще одну колону з чотирьох танків Т-72 , які рухалися на схід разом із чотирма військовими вантажівками типу "Урал".

"Усі транспортні засоби і танки не мали розпізнавальних знаків", - наголошено в повідомленні.

Пізніше в Макіївці (12 км на схід від Донецька, місто підконтрольне "ДНР"), спостерігачі побачили колону із семи військових вантажівок типу "Урал", які також прямували на схід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram