ГоловнаСуспільствоВійна

У Вуглегірську тривають запеклі бої - штаб АТО

Бойовики стягують бронетехніку

У Вуглегірську тривають запеклі бої - штаб АТО
Углегорск после обстрела
Фото: www.dialog.ua/Вячеслав Аброськин

Російсько-терористичні війська продовжують посилювати своє угрупування під Вуглегірськом, перекидаючи туди додаткові сили.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник групи "Інформаційне опір", народний депутат Дмитро Тимчук.

"Найбільш складна ситуація в зоні конфлікту на Донбасі зберігається на Дебальцевському плацдармі. У район Єнакієве - Вуглегірськ російсько-терористичні війська продовжують перекидати підкріплення для своєї тактичної групи, яка веде запеклі бої як у самому Вуглегірську, так і південніше від нього", - зазначив Тимчук.

Також за його словами, зазначено проходження в цей район конвою постачання через Єнакієве (до 15 одиниць критого вантажного транспорту, у супроводі бронегрупи з 3 БМП-2), зафіксоване перекидання через н.п. Красний Луч в цей район чергової партії бронетехніки противника (8 танків і 14 одиниць БМП і БТР).

"Дії тактичної групи терористів, що діє в районі Вуглегірська, підтримує артилерійська група (25 од. ствольної артилерії і 8 установок РСЗВ). Окрім того, підтримку здійснюють артилерійські підрозділи бойовиків, що діють з околиць Макіївки і Єнакієвого.

"На лівому фланзі, в районі н.п.Чернухіно і Новогригорівка, також відзначається активізація сил терористів. У цьому районі діє тактична група російсько-терористичних військ, що включає доукомплектуванні підрозділи, раніше брали участі в боях в районі Троїцького і Санжарівки (всього до 350 чол., 12 танків і близько 25 ББМ - головним чином БМП-2 і БТР-80). Ця тактична група діє на досить вузькій ділянці вздовж траси Алчевськ-Дебальцеве, прагнучи завдати сконцентрований удар по позиціях українських військ. Дії тактичної групи підтримує артилерія з позицій південно-західніше від н.п.Брянка, яка намагається також вести вогневий контроль траси М03 - Е40", - зазначає Тимчук.

Водночас відзначається зосередження російсько-терористичних військ ще на одній ділянці плацдарму - в районі н.п.Фащівка і Нікішине. У цьому районі діє формування противника, що складається впереважно з т.зв. "Козаків" (всього до 600 осіб, при декількох мінометних батареях і до 15 ББМ). Формування розтягнуто по обидва боки траси на Красний Луч дрібними підрозділами по 15-20 осіб "зображує" фронтальний наступ на плацдарм.

За даними експерта, бойовики з т.зв. "Козацьких" формувань, які раніше зазнали серйозних втрат на Дебальцевському плацдармі, висловлюють крайнє невдоволення російським командуванням. Зокрема, терористи звинувачують російських офіцерів, які командували "операцією", у тому, що ті погнали загони бойовиків на штурм позицій українських військ без належної підтримки артилерії і бронетехніки, "на забій". "В результаті багато підрозділів терористів були розбиті (наприклад, який брав участь у штурмі загону "козаків" з Антрацита, в 80 осіб на вихідні позиції повернувся 21 бойовик)", - повідомив Тимчук.

Нагадаємо, напередодні заступник начальника ГУ МВС України в Донецькій області Ілля Ківа заявив, що сили антитерористичної операції зараз продовжують утримувати позиції в Вуглегірську і готуються до контрзаходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram