ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики ЛНР залишили без води всю окуповану територію Луганщини

ОДА відмовилася ремонтувати водопроводи за свої кошти

Бойовики ЛНР залишили без води всю окуповану територію Луганщини
Фото: Макс Левин

"Козаки" так званого "Всевеликого війська донського" обстріляли з "Градів" село Світличне Попаснянського району Луганської області та пошкодили водопровід, залишивши без води всю підконтрольну їм територію.

Про це повідомляє прес-служба голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

За його словами, внаслідок обстрілу бойовиків вся територія так званої ЛНР, включаючи Луганськ, Алчевськ, Стаханов, Красний Луч і інші великі міста, залишилися без центрального водопостачання.

Водночас на контрольованій Україною стороні без води залишаються кілька населених пунктів - Золоте, Гірське, Попасна, Карбоніт, Новотошківка, Світличне, Нижнє. Зараз аварійні бригади намагаються подати воду в ці села. Оскільки обстріли тривають, ремонтники працюють під прикриттям військових.

"Відсьогодні облдержадміністрація не буде за власні кошти ремонтувати пошкоджені водопроводи, що подають воду в так звану "ЛНР". Якщо самозванці, які проголосили себе владою, хочуть, щоб окуповані території були з водою, нехай усувають пошкодження за свої кошти і власними силами. Ми перешкоджати цьому не будемо. Це принципова позиція", - сказав Москаль.

Нагадаємо, раніше Москаль заявив, що Луганська обласна державна адміністрація вирішила закрити сполучення для деяких видів транспорту між контрольованою Україною територією Луганської області і самопроголошеною "Луганської народною республікою" за трьома напрямками з 19 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram