ГоловнаСуспільствоВійна

Полторак підтвердив присутність російських "Піонів" у Донбасі

Дві російські системи Піон були помічені в Макіївці

Полторак підтвердив присутність російських "Піонів" у Донбасі
Фото: nformator.lg.ua.

Міністр оборони України Степан Полторак підтвердив присутність російських систем "Піон" на території Донбасу.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції.

"Відповідаючи на запитання журналістів, чи правда, що вчора в Макіївці були помічені дві російські системи "Піон", Полторак зазначив: "Так, такі російські системи на території Донбасу сьогодні є, однак я б просив журналістів не згущувати фарби і надмірно не лякати суспільство. Ніякої надприродною сили, крім тієї, з якою наші військовослужбовці вже стикалися, в системах "Піон" немає", - пише УНІАН.

"Це дійсно серйозна зброя. Але в ній немає нічого нового. Така зброя стоїть на озброєнні і України", - заявив Полторак на відкритті виставки "Волонтерський військпром".

Водночас у мережі з'явилося фото і відео, на якому зафіксовано пересування по території, підконтрольній бойовикам, самохідних зенітних ракетно-гарматних комплексів (ЗРПК) наземного базування "Панцир-С1" і самохідних гармат 2С7 "Піон".

Про це повідомляє Informator.lg.ua.

Жителі міста Шахтарськ Донецької області зафіксували на фото пересування сучасних російських самохідних зенітних ракетно-гарматних комплексів (ЗРПК) наземного базування "Панцир-С1". Універсальний ЗРПК ближньої дії "Панцир-С1" призначений для протиповітряної оборони найважливіших малорозмірних військових і промислових об'єктів, частин і з'єднань сухопутних військ, а також для посилення угрупувань ППО на малих і гранично малих висотах, сказано в повідомленні.

Самохідні гармати 2С7 "Піон" призначені для подавляння тилу, знищення особливо важливих об'єктів і засобів ядерного нападу в тактичній глибині на відстані до 47 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram