ГоловнаСуспільствоВійна

В Україні 21 людині відмовлено в отриманні статусу учасника АТО

Відмови ретельно перевіряються міжвідомчою комісією

В Україні 21 людині відмовлено в отриманні статусу учасника АТО
Фото: Макс Левин

Із понад 14 тисяч учасників антитерористичної операції на сході України, справи яких отримані Держслужбою у справах ветеранів та учасників АТО, 21 людині було відмовлено в наданні статусу учасника бойових дій.

Про це під час слухань у Комітеті Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони повідомив голова створеного в серпні 2014 року відомства Артур Дерев'янко, повідомляє УНІАН.

"Зараз до нас прийшло близько 14 тисяч 500 справ. 13 тисячам 628 учасникам антитерористичної операції надано такий статус. Деяким відмовлено в наданні статусу. Але це невелика кількість людей. Їх усього 21", - сказав він, додавши, що такі відмови ретельним чином перевіряються.

Міжвідомча комісія з надання статусу учасника бойових дій, в яку надходять документи від усіх силових структур та громадських організацій, працює протягом останніх чотирьох місяців. За словами Дерев'янка, практично щотижня служба подає від 1 до 1,5 тисячі комплектів документів про присвоєння статусу учасника бойових дій.

Повідомляється також, що навіть у тому випадку, якщо людина "не має необхідного комплекту підтверджуючих документів, але дійсно була у зоні АТО", то їй буде надана можливість отримати відповідний статус.

Говорячи в цьому зв'язку про добровольчі батальйони, Дерев'янко особливо відзначив, що зараз соціально незахищеними є два з них - Добровольчий український корпус і батальйон ОУН.

Нагадаємо, 1 липня 2014 року депутати проголосували за законопроект №4022а, який надає статус учасників бойових дій всім військовослужбовцям, а також членам інших структур, які беруть участь в антитерористичній операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram