ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли автобуси, які вивозили людей з Дебальцевого, є постраждалі (Оновлено)

У Донецькій ОДА повідомили про мінімум 12 поранених

Бойовики обстріляли автобуси, які вивозили людей з Дебальцевого, є постраждалі (Оновлено)
Фото: Tim Zlatkin

Близько 13:05 терористи завдали по будівлі міської ради Дебальцевого вогневого удару з реактивних систем залпового вогню "Град".

Як повідомляє прес-центр АТО, саме в цей час поруч із міськрадою відбувалося завантаження в автобуси біженців, серед яких були старі, жінки і діти.

"Варто зазначити, що в міськраді Дебальцевого працює Спільний центр з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін. За "дивним" збігом обставин, представників російської сторони, які залучені до роботи Спільного центру, в цей час в будівлі Дебальцевської міськради не було. Понад те, вони не з'являються там уже два дні", - сказано в повідомленні.

Унаслідок обстрілу постраждав один військовослужбовець, який працює у Спільному центрі, а також мирні жителі і біженці, серед яких діти.

У прес-службі Донецької облдержадміністрації повідомили, що під час евакуації людей з Дебальцевого під обстріл потрапили два автобуси.

"Сьогодні вдень під час евакуації жителів Дебальцевого відбувся артилерійський обстріл міськвиконкому, звідки здійснювалася відправка людей. За попередніми даними, поранено 8 осіб", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, за даними відомства, дорогою з Дебальцевого в Артемівськ обстріляли два автобуси з людьми, які раніше від'їхали від Дебальцевського міськвиконкому. Першим автобусом евакуацію здійснювали волонтери, другим - облдержадміністрація.

"Поранення отримали два водії і дві дівчини. Також від обстрілу серйозно постраждав легковий автомобіль волонтерів", - доповіли в ОДА.

Усіх поранених доправили в лікарню Артемівська, де їм надають усю необхідну допомогу, додали в ОДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram