ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтер: жоден мобілізований не виїде в зону АТО без аптечки

Волонтери допоможуть Міноборони із закупівлею "Целоксу"

Волонтер: жоден мобілізований не виїде в зону АТО без аптечки
Фото: www.facebook.com/dana.yarovaya

Волонтери та Міністерство оборони спільно куплять 22 тисячі аптечок для четвертої хвилі мобілізованих.

Про це повідомила волонтер, голова фонду "Рятуємо життя разом" Дана Ярова в інтерв'ю LB.ua.

"У мого фонду є домовленості з фондом "Крила Фенікса" та Міністерством оборони - 22 тисячі аптечок будуть куплені на ось цю першу хвилю мобілізації. Міноборони закриває те, що вони можуть закрити, ми закуповуємо кровоспинні препарати. Тому що Міноборони купити їх не може. Ми в Америці беремо той самий бинт "Целокс" десь по 22-25 доларів, МАУ його безкоштовно перевозить, розмитнюємо як гуманітарку за нульовою ставкою. По суті, він у нас виходить за ціною 22-25 доларів. А офіційні представники "Целоксу", зареєстровані в Україні, у яких мало б купувати Міноброни, продають його по 60-88 євро", - заявила Ярова.

За її словами, її частина проекту оцінюється в 300 тисяч доларів, за які буде закуплено 10 тисяч кровоспинних і 3000 оклюзійних наліпок.

Загальна кількість мобілізованих у четвертій хвилі має становити 50 тисяч осіб, і Ярова стверджує, що жоден з них не виїде в зону АТО без аптечки.

"Так, вона ще не ідеальна, це не натовська аптечка, але там будуть усі її компоненти. Тільки якщо в натовській лежить джгут CAT, то в нас поки що буде гумовий джгут. На цю хвилю мобілізації. У принципі, нашим гумовим джгутом теж можна зупинити кровотечу. Зараз українські виробники розробляють наші джгути за зразком CAT. Якщо все буде гаразд, то за два місяці вони пройдуть реєстрацію і вже на наступну хвилю мобілізації Міноборони буде їх закуповувати. І тоді вже можна буде сказати, що в нас аптечка повністю за стандартами НАТО. Звичайно, з деякими відмінностями, але це вже зовсім не та ситуація, коли хлопці йшли на фронт, узагалі нічого не маючи. Попервах ми їм презервативи передавали, щоб вони їх використовували як джгути", - зазначила Ярова.

Реквізити для охочих долучитися до справи Дани: Картка ПриватБанку: 5168742319614404 призначення платежу "Допомога пораненим військовим".

Реквізити Благодійного Фонду "Рятуємо Життя Разом": АТ "Піреус Банк МКБ"

Код за ЄДРПОУ 39484043

м. Київ, МФО 300658

Рахунок в ГРН, EUR, USD і RUB:

26008015100610

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram