ГоловнаСуспільствоВійна

У Новотошківці загинули двоє цивільних

Із селищ на Бахмутській трасі виїхало більшість населення

У Новотошківці загинули двоє цивільних

У селищі Новотошківка Попаснянського району Луганської області, що поблизу 29-го блокпоста на Бахмутській трасі, внаслідок обстрілів із "Градів" загинули дві жінки віком 63 і 74 роки, ще одного чоловіка (75 років) поранило.

Як повідомляють на сайті голови Луганської ОДА Геннадія Москаля, в центрі села вибухнули кілька десятків реактивних снарядів. Є прямі влучення в житлові будинки, школу і магазини. Кілька приміщень повністю зруйновано, решта серйозно пошкоджені. У селищі так і не вдалося відновити електропостачання і центральне водопостачання, більшість людей виїхали в безпечні місця. Зараз у Новотошківці залишилося близько 400 осіб (у мирний час було більш ніж 2200).

В іншому населеному пункті поблизу Бахмутської траси - Кримському (за кілька кілометрів від колишнього 31-го блокпоста) - у понеділок снарядами "Градів" пошкоджено сім житлових будинків. Стріляли з боку села Фрунзе, окупованого так званими козаками. З Кримського виїхало близько 80 відсотків населення, ще кілька десятків людей з речами чекають на сприятливу можливість для виїзду. Для їхньої евакуації залучать військову техніку.

У понеділок зі Стахановця (належить до міста Золоте-3) військові вивезли в бік Лисичанська близько 70 місцевих жителів. У селі залишилися тільки пенсіонери, які наразі відмовляються виїжджати зі своїх будинків.

Нагадаємо, протягом ночі терористи на Донбасі не припиняли вести вогонь по позиціях військових і населених пунктах, зосередивши основні удари на луганському напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram