ГоловнаСуспільствоВійна

Зі Світлодарська та Дебальцевого у вівторок вивезли 188 осіб, - ДСНС

Людей доправили в Артемівськ і Слов'янськ, їм запропонують варіанти переселення в інші області

Зі Світлодарська та Дебальцевого у вівторок вивезли 188 осіб, - ДСНС
Фото: Макс Левин

У вівторок, 3 лютого, з міст Дебальцеве і Світлодарськ Донецької області рятувальники ДСНС України в Слов'янськ і Артемівськ вивезли 188 осіб, серед яких 8 дітей.

Про це під час чергової наради оперативного штабу Держкомісії з техногенно-екологічної безпеки повідомив заступник голови ДСНС України Василь Стоєцький, повідомляє прес-служба відомства.

"Через постійні обстрілів з боку терористів протягом дня автобусам, які мають вивезти людей, так і не вдалося дістатися до міста Авдіївка. Водночас зі Світлодарська вдалося вивезти 35 осіб, із них 3 дітей, з Дебальцевого - 153 людей, із них п'ятьох дітей. Людей доставили в Артемівськ (55 осіб) і Слов'янськ (133 особи). Людям будуть запропоновані варіанти переселення в інші області, а після визначення вони будуть безкоштовно направлені на місця", - зазначив Стоєцький.

Також він нагадав, що на залізничних вокзалах у містах Слов'янськ і Костянтинівка підрозділи ДСНС України розгорнули пункти зустрічі для людей, яких вивозять із небезпечної зони.

"Там надається інформаційна, медична й інші види допомоги, а також психологічна підтримка. Потім людей залізничним транспортом безкоштовно перевозять до обраного місця тимчасового проживання. Також у ці пункти можуть звертатися всі, хто хоче покинути небезпечні райони області", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 1 лютого ДСНС евакуювала 269 осіб з Авдіївки, Дебальцевого і Світлодарська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram