ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони показало форму четвертої хвилі мобілізації

Військовим видадуть усе нове, крім посуду та офіцерських торб

Міністерство оборони пообіцяло, що кожен мобілізований четвертої хвилі отримає повний комплект обмундирування.

"Єдине, що залишилося незмінним у переліку речей, які видають на руки мобілізованим, - це казанки, фляги, горнятка та ложки. А також офіцерські торби старого зразка. Вони надійніші та зручніші від іноземних аналогів. І на цьому список архаїзмів завершується. Військова форма, яку отримує, припустімо, офіцер запасу, складається з такого переліку речей: костюм камуфльований. А це бушлат і підбушлатник, кітель і штани в кольорі, який зараз називають "армійський піксель". Це та сама уніформа нового покрою, яка зараз масово почала надходити у війська. Шиють її підприємства в Черкасах, Києві та Харкові за абсолютно однаковими лекалами", - повідомила прес-служба МО у фейсбуку.

"Крім того, кілька пар шкарпеток, ремінь поясний, ще одна пара натільної білизни вже від українського виробника. Є й вітровологозахисні костюм. Куртка і брюки за зразком рибальських у кольорах українського польового обмундирування. Також виготовляється в Україні. Видають і речі, передані як допомогу Збройним силам України країнами-партнерами. У кожному комплекті - натільна білизна, рушники, шкарпетки, рукавички від Війська Польського. Для того, щоб не мерзла голова і шия, замість звичайної шапки-фески видається так званий "баф". Тобто труба зі щільної тканини, яку можна використовувати як балаклаву чи шапку або вдягати на шию як шалик. Усі речі упаковуються в речовий мішок об'ємом приблизно 55 літрів також кольору польського армійського "флектарну". Ну а рядовому та сержантському складу до того ж надається утеплений польовий костюм і водонепроникні берці, надані урядом Канади", - додають у МО.

Нагадаємо, голова Департаменту матеріального забезпечення Неллі Стельмах запевняє, що перша хвиля мобілізованих 2015 року буде повністю забезпечена формою, але вже з другого етапу можуть виникнути проблеми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram