ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли місію ОБСЄ в Луганській області

У напрямку автомобілів місії випустили чергу з трьох мінометних мін, повідомили в організації

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапили під мінометний обстріл на підконтрольній бойовикам ЛНР території.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ, опублікованому в четвер.

Зокрема, спостерігачі моніторингової місії зазначають, що 4 лютого патруль ОБСЄ прямував дорогою з Луганська, щоб зустріти інших спостерігачів місії, які рухалися з контрольованого України Сєвєродонецька.

"Об 11:00, коли патруль спеціальної моніторингової місії рухався з Луганська і коли залишалося приблизно 700 метрів доїхати до південної частини моста у Станиці Луганській (територія, підконтрольна бойовикам "ЛНР"), чергу з трьох мінометних мін було випущено в напрямку транспортних засобів місії".

Спостерігачі зауважили, що перший вибух стався приблизно за 40 метрів з лівого боку перед першим транспортним засобом місії. Через 10 секунд було здійснено другий вибух. Третій вибух стався, коли місія повернула назад у напрямку Луганська.

"Спеціальна моніторингова місія проаналізувала, що мінометний обстріл (імовірно зі зброї 82 мм калібру) стався з північно-західного напрямку", - зазначили в ОБСЄ.

Нагадаємо, це вже не перший випадок обстрілу машин місії ОБСЄ на підконтрольних бойовикам територіях. В інцидентах ніхто не постраждав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram