ГоловнаСуспільствоВійна

Ложкін і Сорос закликали допомогти Україні, щоб війна не перекинулася на Європу

Ложкін і Сорос закликали допомогти Україні, щоб війна не перекинулася на Європу
Фото: Макс Требухов

Допомога Україні критично необхідна для того, щоб уникнути розширення зони конфлікту у самісінькому центрі Європи. У цьому впевнений глава Адміністрації президента України Борис Ложкін

У своїй статті для The Washington Post він підкреслив: "Допомога Україні - це інвестиція у безпечну, сильну і Європу, що процвітає. Військова підтримка допоможе Україні стати надійним захисником Західного світу, а фінансова і політична підтримка є необхідною умовою успіху реформ у країні".

Ложкін переконаний, що допомога Україні вкрай необхідна для запобігання постійному конфлікту на Донбасі. Крім того, за словами глави АП, країні знадобиться макроекономічна підтримка, щоб нарешті позбутися наслідків правління попереднього президента і його клептократичниго режиму, а також для впровадження реформ.

"Та допомога, яку попросила Україну у Заходу, набагато менша, ніж ціна війни у східних регіонах країни", - переконаний Ложкін.

Необхідність фінансової підтримки та політичних гарантій Заходу також підкреслили у своїй статті для The New York Times інвестор і філантроп Джордж Сорос і філософ Бернар-Анрі Леві. На їхнє переконання, відмова ЄС надати необхідну допомогу Україні зміцнить позицію сили Росії в Європі.

"Якщо Європа надасть фінансову допомогу Україні, Путін муситиме відмовитися від агресії. На цей момент він переконує громадськість у тому, що економічні проблеми Росії викликані ворожістю Заходу. Однак стабільна і процвітаюча Україна стане доказом того, що у фінансових проблемах Росії винен сам Путін. У результаті суспільство може створити нову Росію, яка зі стратегічної загрози перетвориться на стратегічного партнера", - йдеться у статті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram