ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО: військові в неділю знищили чотири танки

Ще один танк Т-72 раніше вкрали в бойовиків

Штаб АТО: військові в неділю знищили чотири танки
Украденный у боевиков танк
Фото: facebook.com/profile.php?id=100004881407070

Сили антитерористичної операції в неділю знищили чотири танки бойовиків на Донбасі.

Про це заявив на брифінгу речник АТО Андрій Лисенко, уточнивши, що один із танків знищили в районі 31-го блокпоста.

Крім того, за його словами, нещодавно українські військовослужбовці здійснили вилазку на окуповану територію і захопили ворожий танк Т-72. У машині також виявили документи і сухпайок російської армії.

"Імена цих героїв: Андрій Калініченко, Сергій Хорошковський, Володимир Вознюк, Роман Смигородський, Сергій Косаківський, Сергій Іванович. На рахунку бійців їхньої бригади це вже не перший ворожий танк - раніше вони знищили ще два", - повідомив Лисенко, зазначивши, що танк Т-72 не виготовляють в Україні.

За підрахунками штабу АТО, протягом минулих 10 днів українські воїни-артилеристи знищили колону техніки і озброєння, бойову та автомобільну техніку та живу силу противника, кілька складів з боєприпасами, велику кількість артилерійських батарей ворога.

За словами Лисенка, найскладнішою залишається ситуацію навколо Дебальцевого, де фіксують накопичення ворожої техніки з боку Стаханова і Сніжного. За минулий день російські найманці 13 разів обстріляли Дебальцеве й околиці з артилерії і 5 разів невдало намагалися штурмувати позиції сили АТО.

Також бойовики безуспішно намагалися штурмувати опорні пункти сил АТО у с. Кам'янка, Луганське та Новогригорівка, Чорнухине Артемівського району Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram