ГоловнаСуспільствоВійна

Терористи захопили Логвинове і впритул підійшли до Дебальцевого - волонтер

Обстріл Дебальцевого не припиняється вже понад добу

Терористи захопили Логвинове і впритул підійшли до Дебальцевого - волонтер
Архивное фото
Фото: www.facebook.com/aleksej.gerasimow

Дебальцеве безперервно обстрілюється відучора, військові зазнають набагато більших втрат, ніж ті, про які заявляє штаб АТО. Про це LB.ua повідомила волонтер Інна, яка допомагає 128 гірсько-піхотній бригаді та 25 батальйону тероборони, котрі перебувають у районі бойових дій.

"Почали обстрілювати Дебальцеве близько 2 дня вчора, і досі триває бій. Була періодично стрілянина і важка артилерія працювала, плюс мінометний обстріл", - повідомила Інна.

"Логвинове у нас забрали, сепаратисти реально перед самим Дебальцевим, може, вже й увійшли певною мірою", - написала волонтер.

У штабі АТО не змогли підтвердити або спростувати цю інформацію.

Населений пукт Логвинове знаходиться на дорозі між Дебальцевим та Луганським (Донецька обл.). За іншими даними LB.ua, терористи перекрили цю дорогу важкою бронетехнікою - тому проїзд до міста й назад став неможливим.

За словами волонтера, найжорстокіші бої були вночі.

"У хлопців зі 128-ї багато чого погоріло і знищено, треба все з нуля починати", - написала Інна. Вона просила небайдужих людей допомогти зі збором грошей і гуманітарної допомоги для військових.

За її словами, втрати військових під Дебальцевим обчислюються сотнями. Волонтери досі не знайшли всіх загиблих під Чорнухиним 31 січня.

"Дуже багато родичів звертається зі 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, 15 батальйон, вони були в Чорнухиному на блокпості, якого вже немає, а де тіла - нам наразі невідомо. Ясна річ, що не у нас", - написала вона.

Картка Приват для допомоги військовим 128-й бригаді та 25-му батальйону, які стоять під Дебальцевим - 5168 7423 1078 4149 Інна Юріївна. Тел. для узгодження приймання гуманітарки 096-178--1648.

Як повідомлялося, РНБО спростувала інформацію про пролітання російських штурмовиків у районі Дебальцевого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram