ГоловнаСуспільствоВійна

Старший лейтенант, який повідомив про авіаудар у Дебальцевому, надасть детальний рапорт

Після публікації в ЗМІ Міноборони відновило зв'язок з батальйоном

Старший лейтенант, який повідомив про авіаудар у Дебальцевому, надасть детальний рапорт
Архивное фото
Фото: www.1news.az

Заступник командира 1-ї роти 40-го мотопіхотного батальйону ЗСУ по роботі з особовим складом старший лейтенант Ламака готовий підтвердити в рапорті бомбардування українських позицій бойовими російськими літаками. Про це повідомив головний редактор інтернет-видання "Цензор" Юрій Бутусов на своїй сторінці у Фейсбуці.

Щойно припиняться обстріли противника, Ламака негайно складе рапорт про обстріл, свідками якого є багато українських бійців.

"Над нами зафіксовано кілька прольотів груп бойових літаків, які спостерігали всі наші бійці в районі Новогригорівки, поблизу Дебальцевого. Від ранку ми зазнаємо сильних обстрілів, і в момент прольоту літаків по наших опорних пунктах було завдано ряд ударів боєприпасами великої потужності, які ми на позиціях розцінили як бомбовий удар", - цитує Бутусов повідомлення Ламаки.

Старший лейтенант також повідомив, що відразу після публікації в інтернет-ЗМІ командування відновило зв'язок з батальйоном, якого не було до цього п'ять діб.

"Уперше за 5 діб ми отримали ефективну артилерійську підтримку і здійснюємо коригування вогню по ворожих вогневих точках, безпосередньо взаємодіємо з артилерією. Кожного, хто вважає, що ми придумали інформацію про авіаудар, я запрошую до нас під Дебальцеве, на наші опорні пункти, можете перевірити, провести експертизу. Гарантую незабутні враження", - сказав Ламака.

Нагадаємо, інформацію про авіаудари підтвердила в Facebook прес-служба полку "Азов". Трохи пізніше цю інформацію підтвердили бійці 92-ї бригади, які стримують атаки російських військ і найманців у східній частині Дебальцевого. Водночас речник штабу АТО Андрій Лисенко спростував її, інформацію про присутність в українському повітряному просторі російських літаків не підтвердили і в штабі ППО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram