ГоловнаСуспільствоВійна

Москаль розповів про складну ситуацію у Чорнухиному

Бойовики захопили частину села, евакуювати жителів неможливо

Москаль розповів про складну ситуацію у Чорнухиному
Фото: moskal.in.ua

Бойовики зайняли частину селища Чорнухине у Луганській області, триває бій із терористами, ситуація в населеному пункті вкрай складна. Про це сьогодні повідомляє прес-служба луганського губернатора Геннадія Москаля.

"У Чорнухиному тривають вуличні бої між українськими силовиками з одного боку і бойовиками та російськими військовими з іншого. Кілька вулиць селища зайняли терористи, більшу частину, в тому числі селищну раду, утримують наші військові", - повідомив Москаль.

Представники Луганської ОДА тримають постійний телефонний зв'язок із жителями селища, які все ще сподіваються на відкриття гуманітарного коридору та евакуацію із зони активних бойових дій. Місцеві жителі ховаються в підвалах. Надходить інформація про загиблих і поранених і серед військових, і серед мирного населення, однак підтвердити ці дані через постійні обстріли не вдається.

Через обстріли пошкоджено будівлі Чорнухинської колонії суворого режиму. Більшість в'язнів вивезли звідти раніше, на території залишилися 375 засуджених злочинців. За даними Москаля, зараз у колонії зруйновано комунікації і частково корпуси, ув'язнені розбіглися.

"Сьогодні всі говорять про Дебальцеве, хоча у Чорнухиному ситуація зовсім не краща, а може й гірша. Для порятунку людей потрібен гуманітарний коридор і гарантія бойової тиші", - заявив Москаль.

Нагадаємо, сьогодні вранці полк "Азов" повідомив про початок наступальних дій у напрямку Новоазовська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram