ГоловнаСуспільствоВійна

Затримано підозрюваного у коригуванні вогню по Краматорську

Громадянина України передано СБУ

Затримано підозрюваного у коригуванні вогню по Краматорську
Фото: obs.in.ua

Прикордонники затримали підозрюваного у коригуванні вогню по Краматорську.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Зазначається, що вчора о 12.30, атакуючи н.п. Краматорськ, російські найманці обстріляли також підрозділ Держприкордонслужби, який дислокується у цьому місті.

На території прикордонного загону розірвалося 11 касетних боєприпасів, унаслідок чого було пошкоджено будівлю підрозділи і поранено одного прикордонника.

"Після обстрілу у результаті проведених оперативних заходів прикордонники затримали громадянина України, який, можливо, причетний до коректування вогню терористів з прикордонного підрозділу. Зараз чоловіка передали співробітникам СБУ для з'ясування всіх обставин", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, бойовики близько 12:30 у вівторок завдали удару з системи залпового вогню "Смерч" по Краматорську. Обстріл вівся з боку підконтрольної бойовикам Горлівки, метою був військовий аеродром, де знаходиться штаб антитерористичної операції, але бойовики поцілили і у житлові квартали міста. Використовувалися касетні снаряди із суббоєприпасами підвищеної дальності "Торнадо". Такі боєприпаси знаходяться на озброєнні Збройних сил РФ.

Всього від обстрілу загинули 16 осіб (у тому числі 8 військових), з них троє померли в лікарні. 64 людини отримали поранення (29 військових і 35 цивільних).

Перед початком обстрілу військові із зенітно-ракетного комплексу "Бук" збили російський безпілотник, який коригував вогонь по Краматорську. Однак він встиг передати дані для обстрілу.

Головна військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу Краматорська за статтею "теракт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram