ГоловнаСуспільствоВійна

У Миколаєві затримали журналіста за підозрою в державній зраді

Українець, який живе в Росії, нібито приїхав фотографувати бронетанковий завод

У Миколаєві затримали журналіста за підозрою в державній зраді
Андрей Захарчук

Співробітники Служби безпеки України затримали в Миколаєві журналіста російського інформаційного агентства "Невские новости" Андрія Захарчука, який є громадянином України.

Про це повідомляє "Преступности.НЕТ" з посиланням на облуправління СБУ.

Щодо журналіста відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 111 КК України (Державна зрада). За попередньою інформацією, Захарчука затримали з фотографіями української військової техніки.

Його було затримано 10 лютого під час фотозйомки ДП "Миколаївський бронетанковий завод".

До 23 січня 2015 року на сайті "Невских новостей" Санкт-Петербурга виходили матеріали авторства Захарчука, причому здебільшого матеріали стосувалися спорту та суспільного життя Петербурга.

Раніше Андрій Захарчук жив в Україні і має українське громадянство.

Як розповіла "Преступности.НЕТ" подруга затриманого, з якою Захарчук гуляв Миколаєвом, він приїхав в місто для підготовки матеріалу про сьогоднішнє життя в Україні. Сам він родом з Дніпропетровська, проте кілька років тому виїхав до Санкт-Петербурга, де спочатку працював офіціантом, а потім влаштувався журналістом.

Як каже дівчина, батьки Захарчука дуже патріотичні люди.

Нагадаємо, 8 лютого СБУ затримала івано-франківського журналіста Руслана Коцабу за підозрою в державній зраді і перешкоджанні діяльності ЗСУ. Пізніше суд заарештував його на два місяці. Коцабу звинувачують у закликах ігнорувати мобілізацію. Він також брав гроші в російських телеканалів за допомогу в підготовці сюжетів про протестні акції проти мобілізації на території Івано-Франківської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram