ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики знову захопили Логвинове і пішли в наступ (оновлено)

Противник кинув усі сили на заволодіння Луганським

Бойовики знову захопили Логвинове і пішли в наступ (оновлено)
Фото: facebook.com/dostali.hvatit

Російсько-терористичні війська знову захопили Логвинове, перекривши трасу Артемівськ - Дебальцеве і фактично блокувавши військових у Дебальцевому.

"Логвинове знову в руках російських військ. Вчора після того, як терористи безперешкодно підтягнули значні сили і завдали контрудар, частини ЗСУ та Нацгвардії, що залишилися без прикриття бронетехніки, мусили залишити селище. Зараз бої тривають між Логвиновим, Миронівським та Луганським з наростанням озлоблення. Противник намагається наступати", - написав нардеп Семен Семенченко.

Прес-служба батальйону Нацгвардії "Донбас", бійці якого брали участь у боях у Логвиновому, підтверджує відхід з Логвинового.

"Учора частини 30-ї бригади ЗСУ мусили залишити селище Логвинове, частини Нацгвардії (взвод "Донбасу"), не маючи підтримки бронетехніки, також відійшли на вихідні позиції. Спільно із ЗСУ було знищено понад 50 терористів, кілька одиниць бронетехніки, взято в полон 17 осіб. Зараз Логвинове в руках терористів", - сказано в повідомленні.

"Зараз противник кинув усі сили на захоплення населеного пункту Луганське. Триває запекла артилерійська дуель, бої розгорнулися між Луганським і Логвиновим. Підбито 3 танки терористів, бої розгортаються зі зростанням озлоблення", - додали там.

Водночас Семенченко заперечує, що Дебальцеве опинилося в котлі, проте визнає оперативне оточення міста.

"Жодного "котла" під Дебальцевим немає. Повторюю ще раз те, про що кажу вже кілька днів: противник контролює населені пункти на трасі Артемівськ - Дебальцеве і дорозі Дебальцеве - Луганське. Логвинове і Лозове. Це називається "оперативне оточення". Ця блокада ускладнює постачання угруповання в Дебальцевому, вивезення поранених. Але це ніякий не котел, тому що є маса сільських і польових доріг, контрольованих ЗСУ та Нацгвардією, і постачання та вивезення поранених відбувається. Але від цього не легше, й оперативне оточення будь-якої миті за бездіяльності командування може стати "котлом", - написав він.

Нагадаємо, режим припинення вогню має початися в ніч проти 15 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram