ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони: бойовикам наказали зайняти Дебальцеве до неділі

Угруповання російських військ в Україні перевищило 10 тисяч осіб

Міноборони: бойовикам наказали зайняти Дебальцеве до неділі
Фото: ostro.org

Заступник міністра оборони Петро Мехед заявив, що бойовикам наказали зайняти Дебальцеве до неділі. Про це він сказав на брифінгу в Кабміні.

"Сьогодні, маючи домовленості про припинення вогню з нуля годин 15 лютого, терористи і російські війська отримали завдання підняти прапор у Дебальцевому", - сказав він. За його словами, таке саме завдання поставлено і щодо Маріуполя, однак якщо за Дебальцеве тривають запеклі бої (за даними Мехеда - сьогодні вранці місто атакували тричі), то Маріуполь перебуває під жорстким контролем українських військ.

Мехед також повідомив, що, за останньою інформацією, на території України перебуває більш ніж 10 тисяч солдатів Збройних сил Росії.

Нагадаємо, що угруповання українських військ у Дебальцевому зараз в оперативному оточенні. Бойовики перекрили основні дороги, які ведуть з міста на вільну територію, але, за даними нардепа Семена Семенченка, польові дороги, як і раніше, відкриті.

"Жодного "котла" під Дебальцевим немає. Повторюю ще раз те, про що кажу вже кілька днів: противник контролює населені пункти на трасі Артемівськ - Дебальцеве і дорозі Дебальцеве - Луганське. Логвинове і Лозове. Це називається "оперативне оточення". Ця блокада ускладнює постачання угруповання в Дебальцевому, вивезення поранених. Але це ніякий не котел, тому що є маса сільських і польових доріг, контрольованих ЗСУ та Нацгвардією, і постачання та вивезення поранених відбувається. Але від цього не легше, і оперативне оточення будь-якої миті за бездіяльності командування може стати "котлом", - написав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram