ГоловнаСуспільствоВійна

40-й батальйон тероборони біля Дебальцевого просить підтримки артилерії

Бійці перебувають під безперервним обстрілом в оточенні, неможливо вивезти загиблих і поранених

40-й батальйон тероборони біля Дебальцевого просить підтримки артилерії
Фото: Макс Требухов

40-й батальйон тероборони "Кривбас" веде бій в найбільш гарячій точці на околиці Дебальцевого, але не отримує належної підтримки від Генштабу. Про це повідомив представник батальйону Микола Колесник на своїй сторінці в facebook.

"40-й "Кривбас" б'ється в самому пеклі. Просять допомоги бронею і арту, на опорниках вже "стрілкотня". Є 300-ті і 200-ті. Муженко, що ж ти напланував!? Чому велика арта не працює, чому з подивом обговорюють наказ відведення за угодами!?", - написав Колесник.

"Сьогоднішня статистика вб'є совість Генштабу, точніше те місце, де вона, можливо, була!", - додав він.

За даними, які LB.ua отримав від волонтерів, у батальйону за сьогодні вже є щонайменше 8 тяжкопоранених бійців і п'ятеро убитих. Вивезти їх неможливо - блокпости, на яких знаходяться поранені і тіла загиблих, сьогодні в повному оточенні.

Найбільше, за словами волонтерів, дістається блокпосту "Мойша", який розташований за кілька кілометрів від штабу "40-ки". Волонтери стверджують зі слів бійців, що по штабу б'є блукаючий міномет.

Вчора боєць "Кривбасу" повідомив LB.ua, що їхні позиції обстрілюють з "Градів" кожні 15 хвилин.

Журналісти LB.ua не додзвонилися до представника штабу АТО, щоб отримати коментар.

Як повідомляли раніше ЗМІ, над позиціями 40-го батальйону літали російські літаки СУ, однак штаб АТО цю інформацію не підтвердив. Бійці "Кривбасу" знаходяться на передовій під постійними обстрілами вже понад 45 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram