ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики випадково зізналися в отриманні боєприпасів з Криму

"Новороссия ТВ" недопрацювала сюжет про залишені українцями "Гради"

Бойовики випадково зізналися в отриманні боєприпасів з окупованого Росією Криму.

Як повідомляє прес-служба Міноборони України, днями на одному з каналів бойовиків вийшов сюжет про те, що українські військові нібито залишили в зоні проведення АТО бойові машини БМ-21 "Град" і ящики з 122-мм ракетними снарядами до них.

На відео терорист з позивним "Сентябрь" розпечатав один з ящиків і зачитав записи пакувального листа, згідно з якими боєприпаси упакували військовослужбовці ЗСУ майор Колосовський, капітан Чурилов і капітан-лейтенант Гісс.

За інформацією МО, такі військові справді є у складі ЗСУ, але вони проходять службу у військовій частині А2327 у Криму та так і не вийшли з окупованого півострова.

"Тобто ці боєприпаси належали вказаній військовій частині і зберігалися на технічній території №2 (с. Міжгір'я Білогірського р-ну, АР Крим), де зазначені офіцери брали участь в інвентаризації майна при переформуванні військової частини протягом листопада-грудня 2013 року. Саме тому їхні прізвища вказані в пакувальному листі. При цьому останнє переміщення 122 мм РС у межах АР Крим було здійснено ще 18.11.2013. У період з грудня 2013 року до часу захоплення військової частини А2327 підрозділами ЗС РФ у березні 2014 року, переміщення 122 мм РС з технічної території №2 (с. Міжгір'я Білогірського р-ну, АР Крим) не відбувалося взагалі, тим паче за межі АР Крим", - підкреслюється в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram