ГоловнаСуспільствоВійна

РНБО почала публікувати супутникові знімки зони АТО

Над Дебальцевим зафіксували гігантську чорну димову хмару

РНБО почала публікувати супутникові знімки зони АТО
Архивное фото
Фото: www.facebook.com/aleksej.gerasimow

Обстріл житлових кварталів Дебальцевого не вщухає. Про це йдеться в заяві прес-служби РНБО, повідомляє УНІАН.

"Російсько-терористичні війська не мають можливості прорвати оборону українських військових і другу добу поспіль ведуть артилерійський вогонь по житлових кварталах Дебальцевого з використанням важкої гаубичної артилерії і систем залпового вогню", - наголошено в заяві.

"Супутники спостереження зафіксували чорну димову хмару, що закриває все місто", - зазначили в РНБО, додавши, що "навіть знімки з космосу фіксують масштабність злочинів проти людяності російських військових і підконтрольних їм терористичних угруповань".

Фото: rnbo.gov.ua

Супутникові фото Україна отримала завдяки домовленості з Канадою. Зону бойових дій знімає супутник RADARSAT-2, який здатен робити знімки вдень і вночі за будь-якої погоди.

"Незважаючи на Мінські домовленості, вони намагаються зрівняти із землею Дебальцеве, усвідомлюючи те, що в місті залишилося багато мирних жителів. Більш того, представник терористичної організації ДНР Олександр Захарченко заявляє про невизнання Мінських домовленостей і продовження бойових дій, зокрема, ведення вогню по Дебальцевому, що є ще одним доказом неприхованих спроб РФ і підконтрольних їй терористів зірвати домовленості щодо припинення вогню і мирного шляху зупинки агресії", - підкреслили в РНБО.

Нагадаємо, сьогодні терористи посилили обстріли в околицях Маріуполя. Знову обстріляно зі "Смерча" мирний Артемівськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram