ГоловнаСуспільствоВійна

Меркель і Олланд стурбовані ситуацією навколо Дебальцевого

Порошенко поговорив з європейськими лідерами і з Назарбаєвим

Меркель і Олланд стурбовані ситуацією навколо Дебальцевого
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель стурбовані ситуацією, яка склалася навколо Дебальцевого. Про це повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка, який провів телефонні переговори з європейськими лідерами.

"Співрозмовники наголосили, що тепер реалізація останніх домовленостей у Мінську є ключовою, і всі сторони, зокрема Росія, повинні виконувати взяті на себе зобов'язання. Насамперед - про припинення вогню сьогодні опівночі. Вони також висловили стурбованість ситуацією навколо Дебальцевого і домовилися уважно стежити за розвитком подій", - йдеться в повідомленні.

Трохи раніше Порошенко також поговорив по телефону з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим. За даними прес-служби казахського президента, Порошенко в розмові пообіцяв, що українські військові, незважаючи ні на що, припинять вогонь сьогодні опівночі.

"Порошенко запевнив, що українська сторона припинить вогонь о призначеній порі, звернувши увагу на необхідність здійснення іншою стороною аналогічної дії. Президент Казахстану наголосив на важливості того, щоб усі сторони конфлікту забезпечили неухильне виконання комплексу заходів, узгоджених у мінських угодах. Цього очікує весь світ", - повідомила прес-служба Назарбаєва.

Казахський президент також розмовляв сьогодні з президентом РФ Володимиром Путіним. Повідомляють, що голови держав наголосили на "винятковій важливості" виконання обома сторонами конфлікту домовленості про припинення вогню о призначеній годині (00:00 15 лютого 2015 р.).

Нагадаємо, що ватажок ДНР Олександр Захарченко підписав наказ про припинення вогню опівночі, але окремо заявив, що він не стосується Дебальцевого, тому що це нібито внутрішня територія терористів і вони можуть там робити що захочуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram