ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко про перемир'я: отримавши удар по одній щоці, іншу ми підставляти не будемо

Президент пообіцяв зробити все, щоб зберегти мир

Порошенко про перемир'я: отримавши удар по одній щоці, іншу ми підставляти не будемо

Президент Петро Порошенко відмовився прямо говорити, що зробить Україна, якщо сьогоднішнє перемир'я буде провалено.

"Я свідомо зараз не буду говорити, що робитиме Україна, якщо мирний процес буде зірвано. Скажу тільки одне: отримавши удар по одній щоці, іншу ми підставляти не будемо. І нехай вибачить мене Господь", - заявив він у прямому ефірі з Генштабу.

При цьому він висловив сподівання, що до цього не дійде. "Я дуже розраховую, що останній, напевно, останній шанс почати тривалий і складний процес політичного врегулювання на Донбасі не буде згаяно. І я зроблю все від мене залежне, щоб жодним необережним рухом, жодним невиправданим пострілом не втратити цю надзвичайно важливу для України і для світу можливість", - сказав він.

"Хто любить лукавити на тему захисту російськомовних, для них життя наших російськомовних братів - ніщо, а україномовних - тим паче. Але для мене вони всі мої рідні співвітчизники. Усі вони хочуть миру. Хочу миру і я", - підсумував Порошенко.

Нагадаємо, що з нуля годин 15 лютого на Донбасі почалося перемир'я згідно з домовленостями, досягнутими 12 лютого в Мінську лідерами "нормандської четвірки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram