ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб не бачить підстав для запровадження воєнного стану

Владислав Селезньов вважає обстріли несистемними

Генштаб не бачить підстав для запровадження воєнного стану
Владислав Селезнев
Фото: uacrisis.org

Підстав для поновлення масштабних бойових дій на Донбасі і запровадження в Україні воєнного стану поки що немає.

Про це повідомив на брифінгу в.о. речника Генерального штабу Збройних Сил Владислав Селезньов, передає Укрінформ.

"Під час оголошення режиму тиші начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України визначив перелік умов, за яких відкривається вогонь на знищення бойовиків: явний напад на позиції сил АТО, прицільний вогонь, а також вогонь по тих населених пунктах, де є мирні жителі. Те, що відбувалося протягом цієї ночі, - це був провокуючий вогонь, який вівся несистемно і локально. З 10 обстрілів, що сталися за минулу ніч, 9 були зосереджені в районі Дебальцевського плацдарму", - зазначив Селезньов.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо заходів, які буде вживати штаб АТО у разі системного порушення бойовиками режиму припинення вогню, в.о. речника Генштабу відповів, що "рішення прийматимуться відповідно до наявної ситуації і вони будуть адекватними".

"Станом на сьогоднішній день сили АТО готові до будь-яких викликів. І якщо вище військово-політичне керівництво країни прийме рішення про зміну формату, в якому знаходяться на сьогодні сили АТО, я говорю про режим тиші, то сили АТО готові відповідним чином діяти" , - зазначив він.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко раніше заявляв, що якщо ДНР і ЛНР не дотримуватимуться режиму припинення вогню, в Україні буде введено воєнний стан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram