ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО підготували майданчики для відведення важких озброєнь

Відведення буде проводитися тільки синхронно з противником

Сили АТО підготували майданчики для відведення важких озброєнь
Фото: Макс Требухов

Сили антитерористичної операції підготували майданчики для відведення важких озброєнь у зоні конфлікту на Донбасі.

"Ми вже підготували майданчики для відведення. Як тільки противник почне відводити важкі озброєння, те ж саме зробить українська сторона", - сказав речник АТО Андрій Лисенко на брифінгу.

Однак, за словами Лисенка, бойовики наразі не готуються до відведення озброєнь.

"У нас є дані, що бойовиками ще чи не готується поки що майданчик для відводу важкого озброєння", - сказав він.

Нагадаємо, підписаним у Мінську Комплексом заходів з виконання Мінських угод передбачається відведення всіх важких озброєнь обома сторонами на однакові відстані з метою створення зони безпеки завширшки щонайменше 50 км один від одного для артилерійських систем калібром 100 мм і більше; зони безпеки завширшки 70 км для РСЗВ; завширшки 140 км для РСЗВ "Торнадо-С", "Ураган", "Смерч" і тактичних ракетних систем "Точка" ("Точка У").

Українські війська мають відвести озброєння від фактичної лінії зіткнення. Збройні формування ДНР і ЛНР - від лінії зіткнення відповідно до Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року.

Відведення важких озброєнь має розпочатися не пізніше, ніж на другий день після припинення вогню і завершитися протягом 14 днів. Цьому процесу має сприяти ОБСЄ за підтримки Тристоронньої Контактної групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram