ГоловнаСуспільствоВійна

Біля Дебальцевого часом стріляють активніше, ніж до перемир'я, - ІО

Бойові дії на Донбасі не припиняються.

Біля Дебальцевого часом стріляють активніше, ніж до перемир'я, - ІО
Фото: Vyacheslav Abroskin

Від початку перемир'я бойовики встигли обстріляти українські війська практично з усіх видів озброєння, а по обід у неділю вони ще й відновили наступальні дії.

Про це йдеться в ранковому зведенні групи "Інформаційний опір", оприлюдненому на сторінці нардепа Дмитра Тимчука на його сторінці у фейсбуку.

"Найскладнішу ситуацію зафіксовано на Дебальцевському плацдармі. Зокрема, зафіксовано кілька атак позицій українських військ у районі н.п. Чорнухине. У районі н.п. Новогригорівка формування противника спробували оточити два блокпости українських військ. При цьому 1 танк терористів підірвався на міні (був добитий з гранатомета), також під час відбиття атаки українськими військами одну БМП бойовиків було уражено з ПТУР (екіпаж знищено). Одночасно бойовики і підрозділи ЗС РФ активно завдавали ударів зі ствольної артилерії та РСЗВ по українських військах у районі Дебальцевого. Основних ударів із РСЗВ завдавали з вогневих позицій у районі н.п. Ломоватка", - наголошено у звіті. Періодично вогонь був інтенсивнішим, ніж до перемир'я.

Обстрілюють Дебальцеве і з південного напрямку, з боку Шахтарська.

"Одночасно противник провів перегрупування своїх сил. У район Горлівки перекинуто дві батальйонні тактичні групи російсько-терористичних військ, посилено окрему бронегрупу (загалом близько 900 осіб, 25 танків, 32 ББМ, до 20 одиниць автотранспорту, 2 мінометні батареї, 2 батареї ствольної артилерії - 6 гаубиць Д-30 і 6 протитанкових гармат МТ-12)", - додав Тимчук.

Були спроби атакувати українські позиції в районі Мар'їнки (на захід від Донецька). На Маріупольському напрямку після оголошення перемир'я бойовики почали контратакувати в районі Широкиного, скориставшись мовчанням української артилерії.

"З Донецька в бік кордону з РФ через Сніжне зауважено пересування незвичайного конвою у складі 7 джипів, одного БТР-80, 12 броньованих автобусів із затемненим склом, 6 критих «Уралів» і відкритого пікапа з великокаліберним кулеметом у кузові. Колона пересувалася на великій швидкості, не зупиняючись на блокпостах", - сказано у зведенні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram