ГоловнаСуспільствоВійна

Тимчук підтвердив, що бойовики кинули на Дебальцеве всі резерви

У Стаханові залишилося лише 300 бойовиків, схожа ситуація в Горлівці

Тимчук підтвердив, що бойовики кинули на Дебальцеве всі резерви
Фото: facebook.com/alex.mochanov

Бойовики кинули на захоплення Дебальцевого всі наявні резерви з навколишніх міст.

Про це повідомив нардеп Дмитро Тимчук, посилаючись на дані своєї групи "Інформаційний опір".

"У Стаханові, де раніше були зосереджені великі формування місцевих бойовиків і російських найманців, а також техніка й озброєння, на ранок 18 лютого залишилося не більш ніж 300 терористів, 2 машини БМ-21 "Град" (не боєготові) і 1 мінометна батарея - інші сили і засоби перекинули під Дебальцеве. Схожа ситуація в Горлівці, звідки всі ресурси також перекинули під Дебальцеве (зокрема з району населеного пункту в район Калинівки і на північ від Вуглегірська перекинуто 11 танків і 5 ББМ). Із Донецька на Єнакієве через Ясиновату пройшло "підкріплення" бойовиків - близько 300 осіб, 4 танки, 2 ЗУ-23-2, 3 вантажівки з буксируваними гаубицями Д-30, 2 БМП-2, 2 БТР-80 і 4 криті вантажівки. Дані сили і засоби зібрані у двох районах Донецька (Петровському і Куйбишевському) для участі в Дебальцевській операції", - написав він у фейсбуку.

До наступу залучили також свіжу ударну тактичну групу "російсько-терористичних військ" та ротну тактичну групу, яка оперувала тут раніше. Ще одна тактична група противника (до двох посилених рот) вдарила по Дебальцевому з північного сходу. Ворог залучив до наступу 25 танків, до 35 бронемашин за підтримки 40 одиниць ствольної артилерії і 12 установок РСЗВ.

Бойовики також обстрілюють дорогу між Дебальцевим і Артемівськом, не даючи здійснювати постачання українських підрозділів.

Нагадаємо, що вчора Генеральний штаб визнав, що бойовики захопили частину Дебальцевого. В ефірі російського ТБ пройшов сюжет про захоплення в полон щонайменше 60-70 українських військових у цьому районі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram