ГоловнаСуспільствоВійна

Частини 40-го батальйону та 128-ї бригади вирвалися з оточення (Оновлено)

Нестача у списках - 206 осіб, бійці очікують коридору для вивезення поранених і загиблих

Частини 40-го батальйону та 128-ї бригади вирвалися з оточення (Оновлено)
Архив
Фото: www.facebook.com/aleksej.gerasimow

Військовослужбовці 40-го батальйону "Кривбас" і 128-ї окремої гірничо-піхотної бригади повідомили про частковий прорив оточення. Про це LB.ua повідомила дружина одного з бійців "Кривбасу" Валентина зі слів чоловіка, який брав участь у прориві.

За його словами, частина військових 40-го батальйону разом з 128-ю бригадою вирвалися з оточення. Забрали із собою все, що потрібно було забрати - необхідне спорядження, зброю. Вирвалися з кільця, потрапили під обстріл, після чого їх підібрав Червоний Хрест. Після себе вони за наказом знищили те, що мусили знищити.

Частина батальйону залишилася на позиціях у районі с. Новогригорівка (опорний пункт "Бджола") - дуже багато поранених, загиблих. Скільки їх залишилося і що з ними - невідомо. Вони оточені сепаратистами. Тиснуть на них морально, козаки сказали, що будуть їх убивати по одному, мовляв, "поки ви не будете благати нас про пощаду". Допомогу пораненим надавати нікому. Бійці чекають на адекватний наказ згідно зі сформованою ситуацією. Необхідний коридор для вивезення поранених і загиблих.

Сукупна нестача людей за списками - 206 осіб.

Бійці переказують величезне дякую комбату, який останні півтора тижня постійно дзвонив у Генштаб, просив про підмогу, дуже переживав за них. Про долю комбата військові, які вийшли з оточення, поки що нічого не знають.

Цю інформацію підтвердив представник батальйону Микола Колесник.

"Кривбас" вийшов, "Зеніт" вийшов, "Бджола" вийшла, Штаб вийшов, виходили з боєм, самі, без допомоги, майже пішки, по виходу - без втрат! І є загиблі, і є поранені, і є полонені, але весь особовий склад буде бити ворога з абсолютно новою мотивацією", - написав він у своєму facebook.

Як повідомляли, родичі 40-го батальйону тероборони, 25-го батальйону і 128-ї бригади сьогодні о 9:00 зібралися на пікет Генштабу. Вони очікують результатів зустрічі міністра оборони Полторака з контактною групою.

Допомогу 40-му бат., а також розвідгрупі на околицях Дебальцевого прохання переказувати на картку ПриватБанку 5168 7572 6034 4256, Новикова Валерія. Картка для закупівлі тепловізорів і "нічників": 5168 7572 6034 4132, Новикова Валерія. Тел. для передач і координації пікету 066-9415806 (Ольга).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram