ГоловнаСуспільствоВійна

Лукашенко зголосився стати посередником у Дебальцевому

Білорусь готова гарантувати, що Дебальцевське угруповання більше не братиме участі в боях

Лукашенко зголосився стати посередником у Дебальцевому
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зголосився стати посередником у Дебальцевому для безпечного виведення з цього району українських військ.

Про це він сказав на зустрічі з президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті, пише "БелТА".

"Ми сьогодні запропонували українській та іншій стороні, залученій у цей конфлікт, що проблему Дебальцевого можна вирішити протягом доби, якщо цього захочуть Україна, Росія, ДНР і ЛНР. Ми готові не просто бути посередником, а гідно припинити цей конфлікт в районі Дебальцевого і вивести всіх військовослужбовців України звідти під наші гарантії, що вони більше ніколи не воюватимуть", - заявив Лукашенко.

"Якщо когось непокоїть зброя, якою володіють сьогодні військовослужбовці України, оточені в Дебальцевому, ми готові прийняти на території Білорусі цю зброю. Таким чином, вона ніколи більше не братиме участі у військових діях", - сказав він.

"Якщо це цікаво реальним дійовим особам у Дебальцевому і, зокрема, залученим у цей конфлікт. Але ви повинні знати, що там дуже багато різних інтересів, звідси і різні підходи", - зазначив білоруський президент.

Нагадаємо, що 11-12 лютого в Мінську за підтримки Лукашенка минули мирні переговори глав "нормандської четвірки": Петра Порошенка, Франсуа Олланда, Ангели Меркель і Володимира Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram