ГоловнаСуспільствоВійна

Гумконвой РФ в'їхав і виїхав з України без огляду прикордонниками, - ОБСЄ

Конвой складався з 11 вантажних автомобілів

Гумконвой РФ в'їхав і виїхав з України без огляду прикордонниками, - ОБСЄ

Українські офіцери не оглядали автоколону, яка поверталася в Росію після того, як доправила на Донбас "гуманітарну допомогу".

Про це йдеться у звіті спостерігачів спеціальної місії ОБСЄ, повідомляє УНН.

"О 15:45 20 лютого конвой прибув на митницю, його швидко візуально перевірили російські офіцери. Українських офіцерів не було на місці під час повернення автоколони. О 16:05 усі 15 автомобілів повернулися в РФ", - йдеться в повідомленні.

Також спостерігачі повідомляють, що українські прикордонники не оглядали вантаж і вранці, коли "гумконвой" прибув до України.

"20 лютого 2015 року о 7-й ранку російський конвой прибув у пункт пропуску "Донецьк". Конвой складався з 11 вантажних автомобілів, одного автомобіля супроводу, однієї машини швидкої допомоги і двох автомобілів підтримки. Всі автомобілі мали напис "Гуманітарна допомога від Російської Федерації". О 7:25 автомобілі увійшли в зону митного контролю, і всі були швидко візуально перевірені російськими прикордонниками. Українських офіцерів не було на місці під час перевірки", - йдеться у звіті.

Спостерігачі додали, що для них ця колона стала несподіванкою, оскільки про неї не попередили заздалегідь.

"Команда спостерігачів дізналася про конвой тільки тоді, коли він прибув у пункт пропуску", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян підтвердив, що українські прикордонники не оформляли і не оглядали гумконвой з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram