ГоловнаСуспільствоВійна

У Красноармійську затримали двох бойовиків, які прикидалися військовими ЗСУ

Затримані виконували завдання ГРУ РФ

У Красноармійську затримали двох бойовиків, які прикидалися військовими ЗСУ
архив

У Красноармійську співробітники української міліції затримали двох бойовиків із "Русской православной армии", які під виглядом військовослужбовців ЗСУ нападали на АЗС.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник ГУ МВС у Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

За його словами, затриманий Олексій Т., кличка "Тимоха", 1988 року народження, проживає в Красноармійську. У бойовиків був командиром диверсійно-розвідувальної групи, яка підпорядковувалася представнику спецслужб Російської Федерації - командиру роти батальйону "Оплот" з позивним "Ваня русский". Він брав участь у захопленні телецентру в Донецьку і будівлі Донецької міськради.

Другий затриманий - Денис Б., кличка "Бірюк", 1983 року народження, житель Красноармійська, член терористичної організації ДНР.

"Зазначених осіб було "закинуто" на підконтрольну Україні територію для збору інформації про розташування ЗСУ, вербування нових членів бандформування ДНР та організації терактів у Красноармійську. Виконуючи завдання ГРУ РФ, з метою дискредитації українських військових під виглядом бійців ЗСУ "Тимоха" і "Бірюк" здійснювали розбійні напади на АЗС та торгові точки", - пише Аброськін.

Як зазначає Аброськін, затримані дають свідчення. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомлялося раніше, СБУ затримала 4 інформаторів терористів ДНР і ЛНР на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram