ГоловнаСуспільствоВійна

Кіхтенко приїхав до Києва обговорити пропускну систему в зоні АТО

Донецький губернатор і далі не схвалює блокпостів і спецдозволів на в'їзд

Кіхтенко приїхав до Києва обговорити пропускну систему в зоні АТО
Фото: Униан

Губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко сьогодні виїхав до Києва, щоб обговорити систему перепусток у зоні АТО особисто з Президентом Петром Порошенком. Як повідомив заступник голови ОДА Михайло Сливка, йтиметься про скасування пропускної системи або її вдосконалення.

"Голова облдержадміністрації перебуває в Києві, він із цим питанням поїхав до Президента України. Ми хочемо зробити все, щоб ці незручності і ці проблеми були зведені до мінімуму", - цитує Сливку "Остров".

Позиція Кіхтенка із січня не змінилася: губернатор вважає, що пропускної системи не повинно бути, "а якщо вона буде, то не в такому вигляді".

"Крім того, що вона створює великі незручності для людей, вона більше нічого не дала. Що вона в якомусь стані потрібна, показав Харків. Що приїжджають із Росії, здійснюють теракти. Це потрібно - їх виявляти, з ними боротися. Але спочатку потрібно було обладнати ці пункти, створити дієві координаційні групи, надрукувати ці перепустки, а потім вводити цю систему. Це набагато ефективніше і не було б стільки нарікань на цю службу", - заявив заступник губернатора.

За його словами, вирішується і питання пропуску в окуповані міста машин із продуктами.

Нагадаємо, з 21 січня в зоні бойових дій на Донбасі діє система спеціальних перепусток для в'їзду і виїзду із зони АТО. Перетнути умовну межу зони можна тільки на певних блокпостах, для цього необхідна перепустка, яку оформляють протягом 10 діб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram