ГоловнаСуспільствоВійна

Лавров прямо заявив, що бойовики не припинять обстрілів

Вимогу України про "режим повної тиші" російське МЗС назвало сміховинною

Лавров прямо заявив, що бойовики не припинять обстрілів
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Москва вважає нереальними умови, висунуті Україною для перемир'я в зоні бойових дій на Донбасі. Таку заяву зробив сьогодні очільник МЗС РФ Сергій Лавров, повідомляє РИА "Новости".

"Висуваються сміховинні вимоги, які повністю підтримують точку зору київської влади, а вони, як ви знаєте, заявили, що почнуть відведення важкого озброєння, тільки якщо добу чи дві протримається тиша без єдиного пострілу. Ми всі прекрасно розуміємо, що ідеальних перемир'їв, ідеальних режимів припинення вогню не буває", - сказав Лавров.

Що змушує бойовиків відкривати вогонь по українських позиціях, Лавров не уточнив.

"Коли позавчора в Парижі зустрічалася "нормандська четвірка" на рівні міністрів закордонних справ, наш німецький колега повністю погодився з тим, що поки не буде розпочато відведення важкого озброєння, ризики інцидентів будуть незрівнянно вищі, ніж під час розведення військової техніки", - додав міністр.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні АТО нарахували 10 обстрілів: один раз терористи вели вогонь з міномета, двічі відкривали танковий вогонь і сім разів стріляли зі стрілецької зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram