ГоловнаСуспільствоВійна

Ніч у Попасній уперше цього року минула без обстрілів

Луганська обладміністрація констатує затишшя в гарячих точках

Ніч у Попасній уперше цього року минула без обстрілів
Фото: moskal.in.ua

Минулої ночі вперше за тривалий час бойовики не вели вогонь по Попасній (Луганська область). Обстріли майже вщухли в усіх гарячих точках регіону, повідомляє прес-служба луганського губернатора Геннадія Москаля.

Згідно з повідомленням, ніч минула тихо у Станиці Луганській, Трьохізбенці, Гірському, Золотому, Щасті, Нижньому і Світличному.

"На околицях Золотого і Світличного були вибухи, але в самі населені пункти ні міни, ні снаряди не долітали. Крім того, на Бахмутці, поблизу Кримського, протягом учорашнього дня і минулої ночі періодично спалахували перестрілки з використанням автоматичної зброї і гранатометів", - повідомляє прес-служба.

При цьому руйнувань або постраждалих серед мирного населення немає.

Користуючись затишшям, у населених пунктах проводять відновлювальні роботи: у Станиці Луганській відновили електропостачання, в окремих районах удалося відновити водопостачання, триває ремонт центральної системи опалення.

"Станом на ранок четверга немає зв'язку з двома населеними пунктами, де традиційно йдуть обстріли. Це Новотошківка біля 29-го блокпоста на Бахмутці і Троїцьке Попаснянського району. В обох селах дислокуються українські військові, але чи були там обстріли за вечір і ніч, ще не повідомляли", - сказано в заяві.

Нагадаємо, в зоні АТО з 15 лютого оголошено режим тиші. Після припинення обстрілів з боку бойовиків українська армія, а також ДНР і ЛНР мають намір відвести важку артилерію від лінії зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram